Logo Sanymo

Veilig en schoon drinkwater, altijd en overal!

Sanymo3

Adviesprijs vanaf

199

Binnenkort leverbaar !

De waterzuiveringsinstallatie van Sanymo zet zuurstof om in ozongas. Het ozongas zorgt ervoor dat zowel het water in de schoonwatertank als het complete watersysteem altijd bacterie- en biofilmvrij blijft.

Vraag informatie aan!

Veilig & schoon drinkwater, altijd!

De waterkwaliteit in de schoonwatertank, neemt snel af, zeker bij hogere temperaturen op vakantie. Met als gevolg vervuiling van de schoonwatertank en het complete drinkwatersysteem in uw caravan, camper of boot. Vervuiling van het drinkwater verhoogd het veiligheidsrisico met betrekking tot o.a. legionella besmetting.

Ozon is bijzonder effectief tegen micro-organismen waaronder schimmels, gisten, algen, (griep)virussen en bacteriën zoals legionella, salmonella, Escherichia coli en MRSA. De instabiele ozonmoleculen komen in contact met de celwand van de bacterie waardoor er een oxiderende reactie optreedt, de celwand wordt hierdoor geperforeerd en de bacterie kan hierdoor niet overleven. In het geval van virussen wordt de eiwitmantel aangetast wat het onmogelijk maakt voor het virus zich te reproduceren wat het virus effectief uitschakelt.

Doordat er ook ozon gasvorming optreedt boven de waterstand wordt ook het lege gedeelte van de tank en het complete watersysteem schoon gehouden.

De waterzuiveringsinstallatie zorgt dat het water in de schoonwatertank altijd veilig en schoon is. Wanneer u warm water gebruikt maakt de temperatuur dus niet meer uit. De waterzuiveringsinstallatie heeft er namelijk voor gezorgd dat er geen legionella kan optreden in het complete watersysteem.

De lage hoeveelheid ozongas is niet schadelijk voor de gezondheid en levert geen gevaar op voor de omgeving. Er dient wel altijd een ontluchting aanwezig te zijn op de schoonwatertank, is deze er niet, dan moet er nog een apart ontluchting aangebracht te worden naar buiten.

In tegenstelling tot andere waterzuiveringsinstallaties is de Sanymo waterzuiveringsinstallatie zo goed als onderhoudsvrij. U hoeft het systeem niet te ontkalken en het ozonsteentje hoeft pas na 1500 uur vervangen te worden. Het bedieningspaneel geeft vanzelf aan wanneer dit gedaan moet worden.

Bediening

De hoeveelheid (mg) ozon is eenvoudig aan te passen met de touchknoppen op het paneel.

Van 10 mg t/m 200 mg, afhankelijke van het aantal liter water in de schoonwatertank. De voedsel- en warenautoriteit adviseert 1,0 tot 2,0 mg ozon per liter water voor een periode van 4 tot 10 minuten. De ingebouwde timer zorgt ervoor dat er een melding komt wanneer het ozonsteentje vervangen moet worden.

Ontwerp

Het moderne, compacte ontwerp van de Sanymo waterzuiveringsinstallatie is in elke caravan, camper en/of boot te monteren. De behuizing heeft twee verschillende montagemogelijkheden, plaats de waterzuiveringsinstallatie op de schoonwatertank of monteer hem aan de muur in de buurt van de schoonwatertank.

De Sanymo waterzuiveringsinstallatie voldoet aan Europese drinkwaternormen.

Download hier de specificaties!

Sanymo3

2

Uw complete drinkwaterinstallatie veilig en schoon met de Sanymo3 waterzuiveringsinstallatie!

Adviesprijs

199

Sanymo
Zutphenseweg 31 C9
7418 AH Deventer
+31 (0)570 572 230
info@sanymo.com
www.sanymo.com

Obelink
Misterweg 179
7102 EN Winterswijk
+31 (0)543 532 632
customerservice@obelink.nl
www.obelink.nl